OPENBARE INDEXEN

Finvex biedt direct aan indices gerelateerde beleggingsconsultancy aan. Finvex werkt werelwijd met een breed palet van institutionele cliënten zoals universele banken, private banks, fondsbeheerders en beurzen.

Onze technische vaardigheden omvatten het gebruik van ons in-house technologieplatform ter analyse van de markten, met een bijzondere nadruk op risico. Wij verzamelen, beoordelen en selecteren een omvangrijke database hetgeen ons in staat stelt complete risicoprofielen voor het geheel van financiële instrumenten te ontwikkelen.

ONZE VLAGGENSCHIP : FINVEX SUSTAINABLE & EFFICIENT EUROPE 30 INDEX

De Finvex Sustainable & Efficient Europe 30 Index beoogt exposure te bieden aan een mandje van 30 Europese aandelen, geselecteerd op basis van hun duurzaamheidskenmerken. De index boekte een stabiele historische performance sinds zijn lancering. De index biedt ook hogere rendementen ten opzichte van de Euro Stoxx 50 Index en de DJ Sustainability Europe Index.

TOEGEVOEGDE WAARDE

Onze oplossingen omvatten strategieën die zowel kwalitatief en kwantitatief onderzoek van aspecten binnen het ontwerpproces combineren. Zij omvatten tevens de totstandbrenging van zogenoemde alpha-strategieën geïndexeerd op een specifieke trend in rendementen.

Onze diensten omvatten:

  • vergemakkelijking van markttoegang of verbetering van het imago van het merk door de ontwikkeling van huisindices en marketing van plaatsingsstrategieën van huisindices;
  • ontwikkeling van verfijnde beleggingsstrategieën in de vorm van indices;
  • vermogen tot professionele onderhandeling en suggestie van passende uitgevende instellingen;
  • verdiept inzicht in technieken van beheersing van risico en derivaten.