De raad van bestuur van Finvex is verantwoordelijk voor het algemene strategische beleid en de benoeming van het senior management. De raad van bestuur is bovendien verantwoordelijk voor de vaststelling van financiële beheersmaatregelen en passende maatregelen voor het beheer van risico's, alsmede het algemene toezicht op de uitoefening van de bedrijfsactiviteiten.

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de vaststelling van de jaarrekening van Finvex, het beloningsverslag en voor de organisatie van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. De vier bestuurders brengen uiteenlopende achtergronden en ervaring ter tafel.

null

André Rolland

Chairman

André Rolland heeft een master met een major in finance en accounting van ESSEC Business School Parijs en een Certificaat in corporate governance van INSEAD. André Rolland bekleedde operationele en uitvoerende rollen binnen treasury, valuta- en rentehandel, finance, en risicomanagement bij grote banken zoals JP Morgan, Banque Indosuez en Caisse d’Epargne. Hij was CFO van Euroclear van 2007 tot 2015.

André Rolland is thans niet uitvoerend bestuurder en voorzitter van de audit en risk commissies van AXA België. Hij werd benoemd tot voorzitter van de Finvex raad van bestuur in juni 2016.

null

Gilles Farrugia

Corporate Director

Gilles Farrugia heeft een master in finance van de Ecole Supérieure de Commerce (ESCP), Parijs. Gilles Farrugia begon zijn carrière bij de Paribas Groep in de centrale traesury afdeling. Hij is treasurer en fondsbeheerder geweest bij Banque Industrielle et Mobilière Privée (Dexia Groep). Hij was verantwoordelijk voor kortetermijnrente en valutahandel binnen Dexia Groep. Hij werkte tot 2007 in Monaco. Bij ABN AMRO was hij daar opeenvolgend hoofd advisory desk en directeur private banking. Vervolgens was hij oprichter en managing director van Clariden-Leu Asset Management (Monaco).

Gilles Farrugia is thans aandeelhouder en CEO van Horus Partners Wealth Management Group. Hij werd benoemd tot lid van de Finvex raad van bestuur in februari 2016.

null

Thierry Leger

Corporate director

Thierry Leger heeft een master van CPA HEC Parijs en een master in belastingrecht van de Universiteit van Parijs, een DESS internationaal bedrijfsjurist, een diploma in accountancy alsmede een hoger onderwijs diploma boekhouden en finance. Hij is advocaat ingeschreven in de Parijse balie en advocaat bij het hof van justitie Luxemburg.

Thierry Leger is de medeoprichter en aandeelhouder van Horus Partners Wealth Management Group. Hij werd benoemd tot lid van de Finvex raad van bestuur in februari 2016.

null

Michel Gable

Corporate director

Michel Gable is registeraccountant, heeft een Deug in de wiskunde, en een master in accountancy en finance van de Université Robert Schuman in Straatsburg. Michel Gable begon zijn carrière as universitair docent aan diezelfde universiteit en bestuurt al bijna dertig jaar een accountants en consultancy kantoor in Frankrijk.>

Michel Gable is thans president van MGA. Hij werd benoemd tot lid van de Finvex raad van bestuur in juni 2016.